Jóni Orsi portréi és legkedvesebb képei

Kukucska János grafikái

Gondolatok

Mindannyian szeretnénk jó képet mutatni magunkról a külvilágnak. Különlegesnek, egyedinek érezzük magunkat, s szeretnénk, ha ezt mások is észrevennék. Egy köszöntés, egy bemutatkozás, egy jól-rosszul sikerült beszélgetés - mind-mind alakítják és formálják a rólunk kialakult képet.

 Pontosan ez a folymat játszódik le akkor is, mikor ránézünk valamely cég bemutatkozó anyagára, átvesszük egyik munkatársa névjegyét, vagy leülünk tárgyalni irodájában. Tudjuk, az első benyomás nem ismételhető, ám ugyanolyan fontos a második, harmadik, sokadik. Éppen ezért nem mindengy, hogyan és mit mutatunk magunkból. Hiszen hiába tartjuk különlegesnek magunkat és cégünket, ha az, amit mutatunk magunkból - középszerű. Merjünk egyediek és megismételhetetlenek lenni, igényesek és kiemelkedőek!

A Szabad Eklektikus Műhely olyan művészek és szakemberek társulásából alakult, akik célul tűzték ki, hogy saját szakmai és művészi eszközeikkel támogassák a magyar kis- és középvállalkozások kiemelkedését. A SZEM művészei és szakemberei tapasztalataik, életszemléletük, értékrendjük és a mai magyarországi helyzet elemzése alapján arra a következtetésre jutottak, hogy megérett az idő arra, hogy a kulturális és művészeti értékek helyet kapjanak az üzleti, társadalmi- és közéleti, valamint a hétköznapi kommunikáció minden szférájában. A SZEM-hez tartozó alkotók tevékenysége arra az alapgondolatra épül, hogy minden általunk teremtett eszközzel valamilyen általános emberi, erkölcsi és művészi, kulturális értékeket képviselünk. Ezek az általunk közvetített üzenetek azonban csak akkor jutnak el megfelelő módon a befogadóhoz, ha azokat igényes és művészileg értékes, gondolatilag tiszta nyelvi-, képi- és formavilág jeleníti meg.

A jelenlegi helyzetben a kortárs művészek (fiatalok és idősebbek egyaránt) saját területükön – legyen az zene, irodalom, képzőművészet – gyakran szembesülnek azzal, hogy munkáiknak nincs bemutatkozási, megjelenési és felhasználási lehetősége. A művészi és vállalkozói szféra ilyen együttműködése egy sajátos, a mai Európában egyedülálló lehetőséghez juttathatja a vállalkozásokat. Olyan lehetőséghez, mellyel a fejlettebb ipari országokban csak a legnagyobb multinacionális cégek tudnak élni – vagyis egyedi művészeti alkotások saját üzenethordozóként való felhasználása. Másrészt ez az együttműködés megteremtheti egy új, egyedi szponzorációs rendszer alapjait is.

A SZEM által nyújtott szolgáltatás egy olyan széleskörű marketing stratégiát tartalmaz, mely egy egységes filozófiai hozzáállás alapján képes a cégek számára olyan szolgáltatás- és terméktámogatást nyújtani, olyan egységes arculati rendszert (képi megjelenés, reklám- és PR eszközök, kommunikációs stratégiák, stb.) kialakítani, melyre minden vállalkozásnak szüksége van.

A párhuzamos gondolatok a Végtelen-ben találkoznak

A másság dicsérete

Minden ember egyedi, egyszeri és megismételhetetlen alkotása és egyben produktuma a Teremtésnek.